Despre kizomba.

Lectia nr. 1: Kizomba, un dans latino? 

Pot ințelege de unde provine confuzia. Majoritatea oamenilor întâlnesc pentru prima dată kizomba la un festival mare de salsa sau bachata. Comunitatea de dansuri latine este raspandita și cu priza la  multa lume. Așadar, este logic ca atunci când kizomba a început să se extindă din Africa spre și prin Europa (și de acolo in întreaga lume), oamenii au ales sa foloseasca o platformă existentă , ce se bucura de succes pentru a atrage mai mult interesul.

De fapt, kizomba este un dans originar din Angola. Este in mod cert un dans african. Muzica pe care o dansăm, de asemenea numită kizomba, provine dintr-o lungă tradiție a muzicii semba care a cunoscut influențe din zouk-ul din Caraibe și din noile sunete electronice aparute la sfârșitul anilor '70 și începutul anilor '80. Mișcarea și pașii kizomba sunt descendenti clar al dansului semba, dar au evoluat pentru a se potrivi cu muzica kizomba.

Am stabilit deja originile kizomba, așa că permiteți-mi să vă explic unde vine acest mit. În primul rând, atunci când faci cunoscut un nou stil de dans, poate fi util să-l compari cu ceva care să le ofere oamenilor un cadru de referință. Oamenii se refera adesea la Kizomba ca fiind tangoul african. Într-adevăr, in kizomba exista o conexiune foarte strânsă la piept, iar cuplurile își înfășoară brațele destul de mult unul în jurul celuilalt. De asemenea, ca și în tango, partea superioară a corpului este în unele privințe disociată de mișcarea picioarelor. În plus, kizomba nu are unul sau doi pași de bază care se repetă în timpul dansului. Predăm "trei pași de bază", dar acest lucru este mai mult un punct de pornire decât un tipar. În schimb, ca și tangoul argentinian, kizomba are un repertoriu mare de pași care pot fi executati pe numaratori diferite (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ...) si care se pot imbina fara sa fie necesar sa incepi pe timpul 1 sau 2.

Dincolo de asta, o nouă generație de dansatori, mai intai provenind din Paris, mai apoi cu adepti din întreaga lume, s-au inspirat din tango pentru a adăuga o nota distincta stilului lor de a dansa kizomba. Este posibil să vedem o serie întreagă de pași foarte asemănători cu cei din tangoul argentinian. Mai mult decat atat, mulți dintre acești dansatori și-au modificat tehnica de dans pentru a se adapta si a inclina mai mult spre caracterul dansului de tango prin adoptarea unei posturi mai drepte si slide-ul pasilor.

Copyright © Afro Kizomba All Rights Reserved | Design by BPS